funkcje
aga: wyznaczyc najmniejsza i najwieksza wartosc funkcji
f(x)=2−
√cos3x −> nie mam kompletnie pojecia jak wyglada taki wykres
gdyby ktoś mógl powiedziec jak narysowac te wykresy to bede wdzieczna
31 paź 21:53
Daromir: Nie trzeba ich rysować.
f(x)=2−√cos3x ma największą wartość równą 2, wtedy gdy cosinus pod pierwiastkiem ma wartość
0. Najmniejsza to 1, gdy cosinus pod pierwiastkiem ma wartość 1.
W przypadku F(x) wartość minimalna wynosi 12, wtedy gdy cos x=1 lub cos x=−1. Dla cos x=0,
mamy wartość F(x) równą 1 i jest to największa wartość tej funkcji.
31 paź 22:07
olcia: dzieki
31 paź 22:18
srolcia i sraga: tepe dzidy
26 sty 19:32