matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
olcia:
cos3x=cosx ?
31 paź 20:27
sushi_ gg6397228:
wzor na cosinus potrojonego kąta to ...
31 paź 20:31
Eta:
Zastosuj gotowy wzór cos3x= cosx(4cos
2
x−3) cosx( 4cos
2
x−3) −cosx=0 cosx( 4cos
2
x−4)=0 a*b=0 <=> a=0 v b=0 dokończ
31 paź 20:31