PRosze nie wiem jak zaczac to zadanie
goya171: Piekarz, przygotowującwypiek ciasta wsypał do pojemnika 5 opakowań proszku do pieczenia :na
dwóch z nich była informacja , że masa proszku wynosi 50g=6% , na kolejnych dwóch informacja
, ze wynosi 30g=1g. a na piątym 25 g= 8%
a) zapisz mase proszku wsypanego do pojemnika w postaci x[g] =y[g]
b)te samą mase zapisz w postaci x[g] = p% ( liczbe p zaokrąglijdo części dziesietnych
procenta)
c) piekarz oszacował wstepnie ze masa wymieszanych ze sobą proszków wynosi 190g . W
rzeczywistości masa ta wynosła 182 g Oblicz bład wzgledny dokonanego przyblizenia (wynik
zaokrąglij do częsci dziesiętnych procenta)
31 paź 18:21