oblicz
.: | | n+6 | | n+3 | | 3 | |
Granica funkcji limn→∞( |
| )4n+2= limn→∞( |
| + |
| )4n+2= |
| | n+3 | | n+3 | | n+3 | |
| | 3 | |
limn→∞[(1+ |
| )n+3]4 i teraz pojawia się pytanie co muszę zrobić, by mi się tutaj |
| | n+3 | |
wszystko zgadzało?
31 paź 16:00
deny: moglbys pomoc w tym zadaniu :

x
1=a
x
2=b
x
n= x
n−1 + x
n−2 / 2
wyznacz wzor ogolny ciagu.
chyba trzeba wyznaczyc lim x
n gdzie n dazy do nieskonczonosci. PROSZE O POMOC
31 paź 16:13
deny: tam przy dzieleniu na 2 , cala gora sie dzieli xn−1 + xn−2
31 paź 16:14
.: Zadania wrzucaj na glowna.
31 paź 16:16
deny: wrzucilem i nie ma odpowiedzi, myslalem ze umiesz i pomozesz
31 paź 16:17
.: Porzadnie zapisuj to wtedy ktos pomoze.
31 paź 16:21
.: | | 3 | | 4n+2 | |
= limn→∞[(1+ |
| )n+3] |
| = [e3]4=e12 czy tak bedzie poprawnie, dobrze |
| | n+3 | | n+3 | |
rozpisane i dobrze rozwiazane?
31 paź 16:26
.: Czy ktos moglby to sprawdzic czy jest dobrze? Z gory dzieki.
31 paź 16:41
.:
31 paź 17:34
.:
31 paź 19:21
sushi_ gg6397228:
wynik e12
31 paź 19:23
.: Dzieki. Czyli moge tak rozpisywac jak wyzej?
31 paź 19:36