f. kwadratowa problem
karak: Witam wiarę :
Wyznacz f. kwadratową jeżeli f(0)=f(2)=−3 , przy czym funkcja osiąga wartość największą równą 0
.
wiem , że
1) (0;−3)
2)(2;−3)
ale co dalej to już nie mam pojęcia , wiadomo jeszcze że tak funkcja jest malejąca skoro wart.
największa . Zrobiłem podobne zadanie z tym , że wartość była najmniejsza i równa −2 .
Pozdrawiam
31 paź 14:04
sushi_ gg6397228:
zrob rysunek
zauwaz ze wykres jest symetryczny
wiec dla x=1 y= 0 i masz trzeci punkt
31 paź 14:09
karak: a no tak , dziękuję
31 paź 14:50