wykaż że
mala: logarytmy!
bardzo proszę o pomoc, nie wiem mam jakieś zaćmienie i nie chce mi wyjść zadanie
log622 + log623 + 2log6 2 * log63 = 1
Z góry dzieki za pomoc
31 paź 12:53
Pestek: do potęgi druguiej jest ta szóstka na dole
31 paź 12:54
mala: no tak, ale mimo to nadal nie chce mi wyjsc
31 paź 13:00
mala: z tej czesci zadania 2log62 wyjdzie log64 prawda? i tak nie moge obliczyc tego do konca
31 paź 13:03
Aga: .....=log62*log62+log63*log63+log62*log63+log62*log63=
log62*log62+log62*log63+log63+log63+log62*log63=
log62(log62+log63)+log63(log63+log62)=
log62*log6(2*3)+log63*log6(3*2)=
log62*1+log63*1=log66=1
31 paź 13:08
Aga: log622=(log62)2=log62*log6*2
31 paź 13:11
mala: Aga dzięki wielkie jestes wielka
31 paź 13:11