matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Doprowadź
Baśka:
Doprowadź do postaci
loga+logb
wyrażenie log
√
ab
2
31 paź 09:20
+:
log
√
ab
=log(ab)
1
2
=
1
2
log(ab)=
1
2
(loga−logb)
31 paź 09:36
+:
... oczywiście
1
2
(loga+logb)
31 paź 09:38
Baśka:
Dziękuję za pomoc
31 paź 09:42
+:
−
31 paź 09:46