matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
STEREOMETRIA
xyz:
Pole powierzchni bocznej walca jest równe 20 π, a promień podstawy jest krótszy od wysokości o 3. Wyznacz długość promienia walca
30 paź 22:25
irek:
2πr(r+3)=20π
30 paź 22:30
Eta:
r=2 H= 5
30 paź 22:42