bardzo proszę o pomoc
MONIKA: rozwiąż nierówność
4x2+4x+1>0
30 paź 20:01
krystek: (2x+1)2>0 Popatrz i daj odpowiedź (możesz pomóc sobie wykresem.
30 paź 20:12
Jolanta: mozna liczyc Δ jesli nie widzisz,że mozna rozpisac tak jak Krystek Δ=0 czyli jest jeden
pierwiastek
mozesz ten pierwiastek policzyć z nawiasu (2x+1)=0
30 paź 20:28
MONIKA: Δ=0
x=−12
30 paź 20:36
MONIKA: czy to jest dobrze?
30 paź 21:00
hej: miejsce zerowe tak, teraz podaj rozwiązanie
30 paź 21:03
Jolanta: tak to x0, parabola ma ramiona w góre bo a>0 czyli w jakich przedziałach 4x2+4x+1>0 ?
30 paź 21:04
MONIKA: czyli x∊(−12,0) czy tak ?
31 paź 16:40