matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Paula:
funkcje. a)f(x)=x
2
− 2x + 1 f(−1) robiłam to tak (−1)
2
− 2(−1) + 1= 1 i tu nie wiem co ze znakami? b)x
3
−2x
2
−3x+1 f(−
√
2
) z tym wogóle nie mogę sobie poradzić
30 paź 19:13
irek:
(−1)
2
− 2(−1) + 1= 1+2+1=4
30 paź 20:14