Dane są zbiory
Proszę o pomoc: Dane są zbiory:A={(x;y):x∈R i y∈R i y≥-x2+1} oraz B={(x;y):x∈R i y∈R i y≥-x-1}. Wyznacz
graficznie zbiórA-B
14 mar 15:20
Komik: domyslam sie że postać zbioru A wygląda tak
Y≥-x2+1 więc musisz sobie narysować taka parabole tzn wykres funkcji kwadratowej ktorej
miejsca zerowe to 1 i -1 i to co nad tą parabolą to zbiur A a zbiór B to to co znajduje
sie nad prostą
14 mar 20:50
ania: 12=ile ktos zgadnie
14 mar 22:39
ania: ola miala 10 lizakuw kupila 2 ile lizakuw razem
jest.///////////////////////////////////////
14 mar 22:41
ania: ∞≤⊂≥ coto jest zgadniesz
14 mar 22:42
tim: aniu coś nie tak?
14 mar 22:42