??
Patryk: Balon A wzniósł się w pierwszej minucie lotu na wysokość 36m.W każdej następnej minucie wzniósł
się dwa razy wolniej niż w minucie poprzedniej.Balon B wzniósł się w pierwszej minucie na
wysokość 27m,a w następnej minucie wzniósł 1/3 wolniej niż w minucie poprzedniej.Który z
balonów znajdował się wyżej po sześciu minutach wznoszenia?
wychodzi mi ze balon A a wam prosze o odpowiedz
30 paź 18:19
Patryk: ?
30 paź 18:56
Patryk: ?
30 paź 19:19
Patryk: ?
31 paź 08:38
Paula: balon A
36+5 (12*36)=36+5*18=36+90=126m
balon B
27+5(13*27)=27+5*9=27+45=72m
odp.Po 6 minutach wznoszenia wyżej znajdował się balon A
31 paź 08:50
Patryk: w opd mam ,że B .?
31 paź 08:52
hwdtel i det 0:
Balon A
| | (q2t)−1 | |
hB=t0(v2* |
| ) [c.d.n] |
| | q2−1 | |
31 paź 10:54
hwdtel i det 0:
to0=1min v1=36m/min, q1=12,t=6,v2=27m/min,q2=23
Balon A wzniósł się niżej (policzcie sobie)
31 paź 11:03
Patryk: dlaczego q2=2/3 ?
31 paź 11:06
hwdtel i det 0:
Bo jeżeli od całości odejmiemy 13 to...
31 paź 12:49