matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Monia:
Oblicz wartosc koncowa kapitalu 1800zl umieszczonego w banku na 5,5% w stosunku rocznym na cztery lata z roczna kapitalizacja odsetek.
30 paź 18:13
lenka:
p
kn=k
0
(1+
)
n
100
k
0
=1800 p=5,5 n=4 k
n
obliczysz
30 paź 18:16