:)
Sylwia1801: Dana jest funkcja wykładnicza f,opisana wzorem f(x)=(jedna/trzecia)x.
a) naszkicuj wykres funkcji g , wiedząc,że g(x)= −f(x)+1.
b)napisz wzór funkcji g.
c)odczytaj z wykresu zbiór argumentów,dla których wartości funkcji g są większe od −2.
d)oblicz wartość funkcji g dla argumentu −4.
30 paź 18:09
Jolanta: | | 1 | |
f(x)= |
| x funkcja −f(x) jest symetryczna do f(x) względem osi ox narysuj |
| | 3 | |
−f(x)+1 jest to −f(x) przesunięta w góre o 1
30 paź 18:55
30 paź 19:02
Jolanta: ups do potegi x
30 paź 19:08