matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytm
ewelina:
log
x
4+log
x
2
64=5
30 paź 17:33
Godzio:
m
log
a
n
b
m
=
log
a
b
n
6
2log
x
2 +
log
x
2 = 5
2
5log
x
2 = 5 log
x
2 = 1 x = 2 (określ dziedzinę)
30 paź 17:35