matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
parzystość funkcji
Ania:
f(x) = x((1/3)
2
x
+ 9
x
) . sprawdzić parzystość
30 paź 17:08
lenka:
przekształcamy funkcję f(x)=x(3
−
2
x
+3
2
x
) funkcja jest parzysta gdy f(x)=f(−x) sprawdzamy podstawiając za x −x
30 paź 17:24