matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
aneta:
4−| 1−x|=2
30 paź 15:58
PulpFiction:
−|1−x|=−2 |1−x|=2 i dwa przypadki: 1−x=2 lub 1−x=−2 x=1 lub x=3
30 paź 16:00
Eta:
| x−1|= |1−x| 4−2= |x−1| |x−1|= 2 => x=..... v x=......
30 paź 16:02