matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Ruda:
Proszę o sprawdzenie Dla kąta ostrego α spełniony jest warunek tqα=
√
11
5
oblicz cosα. tgα=
a
b
tgα=
√
11
5
a =
√
11
b = 5 11+25=c
2
c = 6 cosα=
b
c
cosα=
5
6
30 paź 15:37
lenka:
dobrze
30 paź 16:35