matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Korzystając z twierdzeń o arytmetyce granic funkcji oblicz granicę.
student_x:
Korzystając z twierdzeń o arytmetyce granic funkcji oblicz granicę.
tg
2
x + 1
lim
tg
2
x + 5
x→
π
2
Bardzo proszę o pomoc!
30 paź 14:49
Godzio:
1 + ctg
2
x
1 + 0
... = [dzielę przez tg
2
x ] =
→
= 1
1 + 5ctg
2
x
1 + 5 * 0
30 paź 15:38
student_x:
Już kumam! Wielkie dzięki
30 paź 15:54