logarytmy
karola: wiadomo,ze a=3log84, zatem a jest równe?
30 paź 13:13
ICSP: 2
30 paź 13:14
Eta:
a=2
30 paź 13:14
karola: skad wiesz?
30 paź 13:14
ICSP: z twierdzenia:
3log8 4 =log8 43 = log8 64 = 2
30 paź 13:16
Eta:
a=3log84=log843= log864= 2 bo 82= 64
30 paź 13:16
karola: no wlasnie, dzieki

zapomnialam o tym wzorze
30 paź 13:16
ICSP: zapomniałaś o tym wzorze?
Nie szkodzi. Mogłaś rozwiązać:
30 paź 13:26
karola: no w sumie racja
30 paź 13:29
ICSP: można też było tak:
| | log2 4 | | 2 | |
3og8 4 = 3 * |
| = 3 * |
| = 2 |
| | log2 8 | | 3 | |
30 paź 13:33