Oblicz V stożka. Pomocy Kochani!
Pomocy!: Przekrój osiowy stożka jest trójkątem równobocznym o polu równym 9√3 . Oblicz V tego stożka
30 paź 13:10
ICSP: a = 6
r = 3
H = 3√3
do wzoru.
30 paź 13:12
Pomocy!: V=9
√3 π dobrze
30 paź 13:16
ICSP:
30 paź 13:17
Pomocy!: a możesz mi powiedzieć jak wyliczyłeś to r
30 paź 13:18
Pomocy!: Mata to nie moja dobra strona:(
30 paź 13:19
ICSP: średnica to długość boku trójkata równobocznego
promień to połowa średnicy.
Zrób rysunek to zobaczysz.
30 paź 13:19
Pomocy!: Dzięki już załapałam
30 paź 13:22
ewa:
30 paź 15:30