V kuli jest równe 12. Oblicz PP
Martyna: Objętość kuli jest równa 12π . Oblicz Pole powierzchni tej kuli.
30 paź 12:32
ewka: wylicz R
i podstaw do wzoru na pole
30 paź 12:35
Martyna: czyli muszę podzielić przez te 4/3 π

i wtedy wyjdzie mi r2 = 3
30 paź 12:40
ewka: | | 3 | |
pomnóż obustronnie przez |
| |
| | 4 | |
30 paź 12:46
Martyna:
30 paź 12:46
ewka: a potem podziel przez π
30 paź 12:46
Martyna: Promień wyszedł mi 3, a pole 36π...
30 paź 12:47
ewka: tak
30 paź 12:47
Trivial:
| | 3 | |
R = ( |
| V)1/3 = ... ← podstawić dane |
| | 4π | |
S = 4πR
2 = ... ← podstawić dane.
30 paź 12:50
ICSP: ...
Tu wkraczam ja
| | 4 | |
Nie wiem skąd ewa znasz wzór : V = |
| πR 2 |
| | 3 | |
V = 12 [
3]
R
3 = 8
R = 2 (nie chce mi się dwóch pozostałych wyznaczać i później stwierdzać ze nie pasują od
załozenia.
P = 4πR
2 = 4 * 4 = 16 [
2]
30 paź 12:50
ICSP: Znowu on
30 paź 12:50
Trivial: ICSP jak zawsze za późno.
30 paź 12:51
ICSP: Witaj
Trivial 
Mam nadzieje że pomożesz mi rozwiązać jeden przykład?
30 paź 12:53
Trivial: ICSP... 3*3 = 8?
30 paź 12:53
Martyna: Dziękuje Bardzo

30 paź 12:54
ICSP: Ups

Liczę trudne przykłady ale sobie z prostymi nie radze.
30 paź 12:55
ICSP: oj tma oj tam
r = 3√9
S= 12π3√3
teraz dobrze
30 paź 12:55
Trivial: Odpowiedź jest:
S = 4π*34/3.
30 paź 12:55
30 paź 12:55
Trivial: Nie jest dobrze, bo 3*3 to nie 8.
30 paź 12:56
Trivial: ICSP, jakie zadanko masz dla mnie tym razem?
30 paź 12:56
Martyna: Czy ktoś może wrzucić całe zadanie rozwiązane od początku do końca
30 paź 12:56
ICSP: czekaj
Trivial założę nowy temat
30 paź 12:57
Trivial: Rozwiązałem od początku do końca − pozostało tylko podstawić dane. ICSP też już poprawił.
odrobinę chęci...
30 paź 12:58