matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje cyklometryczne
justyna2:
Proszę o rozwiązanie następującego działania: a) −2arctg
√
3
/3+arcsin1/2 − 3arctg
√
3
+ arccos(−
√
3
/2) b) arcsin(cos(arctg(−1))) c) cos(3arcsin
√
3
/2 + arccos(−1/2))
30 paź 11:24
Bogdan:
√
3
tgα =
⇒ α = ...
3
1
sinβ =
⇒ β = ...
2
tgγ =
√
3
⇒ γ = ...
√
3
cosδ = −
⇒ δ = ...
2
30 paź 11:31