Podaj zbiór wartości funkcji
kania:
| | x−5 | |
Zbiorem wartości funkcji f(x) = |
| znam rozwiązanie ale nie rozumiem |
| | Ix−5I | |
dlaczego
30 paź 00:53
ZKS:
Tego nie wiemy czemu nie rozumiesz rozwiązania.
30 paź 01:02
ICSP: D : x∊R\{5}
Zw : y ∊{−1;1}
30 paź 01:38
Godzio:
kania nie rozumie dlaczego a
ICSP wytłumaczył
30 paź 01:46
ICSP: Nawet gratisowo dziedzine dostała
30 paź 02:02
Bogdan:

x ≠ 5
| | x − 5 | |
Dla x < 5: f(x) = |
| = −1 |
| | −(x − 5) | |
| | x − 5 | |
Dla x >0: f(x) = |
| = 1 |
| | +(x − 5) | |
Zbiór wartości funkcji przyjmuje tylko dwie wartości: −1 oraz 1.
Zbiór wartości funkcji ZW
f: y∊{−1, 1}
30 paź 02:12