wartość bezwzględna, zbiory i przedziały
zegaron: Na osi liczbowej zaznacz przedział A, złożony z tych wszystkich liczb rzeczywistych, których
odległość od punktu o współrzędnej 5 jest nie większa od 3, oraz zbiór B, złożony z tych
wszystkich liczb rzeczywistych, których odległość od punktu o współrzędnej 1 jest nie mniejsza
od 3. Wyznacz wszystkie wszystkie liczby złożone które należą do A∩B
29 paź 21:49
sushi_ gg6397228:
i w czym masz problem
29 paź 21:51
zegaron: narysować narysuję mój wynik nie zgadza mi się z odpowiedzią
29 paź 22:02
sushi_ gg6397228:
pokaz swoje obliczenia
29 paź 22:06
Eta:
odp; A∩B = < 4, 8>
29 paź 22:10
zegaron: A=<2,8> odpowiedzi B= (−∞,2>∪<4,∞) liczby te to
4, 6, 8
B=<−2,4> A=<−2,8>
A∩B=<2,4>
29 paź 22:11
sushi_ gg6397228:
zbior B nie pisze ze jest mniejsza tylko nie mniejsza czyli w druga strone
rozwiazanie
29 paź 22:13