matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja odwrotna
gosia:
wyznaczyć funkcję odwrotną do funkcji r(x)=log
2
3
(x+1)
29 paź 19:16
Basia:
y = [log
2
(x+1)]
3
/
3
√
()
3
√
y
= log
2
(x+1) 2
3
√
y
= x+1 x = 2
3
√
y
− 1 r
−1
(x) = 2
3
√
x
− 1
29 paź 19:31
gosia:
dziękuję ślicznie
29 paź 20:01