matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Donia :
logarytmy− dla mnie czarna magia 1) Oblicz : log
6
12+ log
6
3 2) Jezeli log
3
2=a, to liczba log
3
16 =
29 paź 18:56
Yla:
1) log6 (12*3)= log6 (36) =2 , bo 6
2
= 36 2) log3 (2
4
) =4 log3 (2) = 4a
29 paź 19:02