ciągi
ewelina11: Suma wyrazów szóstego i ósmego ciągu arytmetycznego(bn0) jest równa 8. Wobec tego:
a) b7=3,5 b) b7=4 c) b7=7 d) b7=8
Trzeci wyraz ciagu arytmetycznego jest równy 9. Suma drugiego i czwartego wyrazu tego ciągu
wynosi:
a) 6 b)12 c) 18 d) 27
Pierwszy wyraz trzynastowyrazowego ciągu arytmetycznego jest równy 13 , a jego ostatni wyraz
jest równy 17.Suma wszystkich wyrazów tego ciągu jest równa:
a) 195 b)210 c)300 d)390
bardzo prosze o pomoc
29 paź 18:36
Basia:
ostatnie:
a
1 = 13
a
13 = 17
w poprzednich skorzystaj w wzoru:
29 paź 18:39