Pomocy
Bea: | | 219*273+15*49*94 | |
|
| = |
| | 69*210+1210 | |
| 219*(33)3+3*5*(22)9*(32)4 | |
| |
| 28*38*210+(22)10*310 | |
29 paź 17:24
Bea: | 219*39+5*218*39 | |
| |
| 219*39+220*310 | |
29 paź 17:26
Bea: a dalej


?
29 paź 17:27
Bea:
29 paź 17:28
krystek: Przed nawias w liczniku 218*39
a w mian.218*39
29 paź 17:29
krystek: Poniewaz masz 28*210=218
29 paź 17:31
Bea: a w mianowniku nie będzie 219*39 a co z 5 w liczniku?
29 paź 17:33
krystek: | 218*39(1+5) | |
| |
| 219*39((1+2*3) | |
29 paź 17:38
Bea: a w liczniku nie powinno być (2+5) choć nie wiem skąd się to wzięło
29 paź 17:42
Bea: | | 1 | |
ale dalej rozwiązując to zadanie wyszedł mi wynik 2−1 czyli |
| |
| | 2 | |
29 paź 17:44
krystek: W liczniku (2+5)
Masz 219=218*21
i jak miałaś 219*39 +5* 218*39 to wyłaczając
218*39 zostaje 2*1+5*1*1
29 paź 18:49
29 paź 20:24