matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartosc bezwzgledna
ewelina11:
rozwiąz równania i nierównosc
29 paź 16:12
Aga:
PIERWSZE MNOŻYMY PRZEZ 4. I2x+3I=4 2x+3=4 ⋁2x+3=−4 rozwiąż te równania z.2. 3IxI=IxI+3 3IxI−IxI=3 2IxI=3 //;2
3
IxI=
2
3
3
x=
lub x=−
2
2
2+Ix+1i<5 Ix+1I<3 −4<x<2.
29 paź 18:20