matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiążcie
sss:
m+1
m+3
m+9
Wykaż że dla każdego m ciąg (
*
*
) jest arytmetyczny
4
6
12
29 paź 15:50
ZKS:
Wykorzystaj własność ciągu arytmetycznego:
2a
n
= a
n − 1
+ a
n + 1
gdzie
m + 1
a
n − 1
=
4
m + 3
a
n
=
6
m + 9
a
n + 1
=
.
12
29 paź 15:58
sss:
tego nie potrafie proszę rozwiąż
29 paź 16:01