oblicz
.: Granica ciagu
| | | | | | | | 2(n−1)(n−2) | |
an= |
| = |
| = |
| = |
| |
| | n2 | | n2 | | n2 | | n2 | |
czy moge tak rozpisac?
29 paź 15:34
ZKS:
A co jest większe n czy n − 2?
29 paź 15:39
.: n jest wieksze
29 paź 15:40
ZKS:
To rozpisz n! na n(n − 1)(n − 2)! i wtedy skróć.
29 paź 15:42
.: | | | |
Rozpisalem, skrocilem i zostaje |
| jak dalej to przeksztalcic? |
| | n2 | |
29 paź 15:49
ZKS:
| | n2 − n | | | | | |
an = |
| = |
| = |
| |
| | 2n2 | | 2n2 | | 2 | |
Dokończ.
29 paź 15:55
.: | | 1 | |
Oczywiscie |
| . Dzieki za pomoc i rozwiazanie ZKSie |
| | 2 | |
29 paź 16:00