wielomian
Ja: Wielomian W(x)=(x+1)4(x2−1)(x3+1) można przedstawic w postaci iloczynu dwóch wyrażeń
algebraicznych, z których jedno jest dwumianem x+1 następujęcym w potędze:
1?
2?
3?
4?
5?
6?
7?
29 paź 15:02
sushi_ gg6397228:
rozpisz dwa ostatnie nawiasy
(..)= (x+1)*(...)
(...)= (x+1)* (....)
29 paź 15:04
Ja: rozpisuje ok, ale nie rozumiem do końca tego polecenia, ciagle wyskakuje mi, ze zadanie
niepoprawnie, jak zaznaczam, wktórej potędze
29 paź 16:08
sushi_ gg6397228:
zapisz to
29 paź 16:13
Aga: x2−1=(x+1)(x−1)
x3+1=(x+1)(x2−x+1)
Podstaw i zapisz(x+1)?(...)(...)
29 paź 18:10