zadanie 1
aska:

√11+ √3 : √11+√3
(√11+√3 )2(√11−√3) 2
d) doprowadzić wyrażenie do prostszej postaci
e) oblicz wartość wyrażenia 56,(12)+45,(3)
f ) podatek VAT na kalkulatory szkolne podniesiono z 7% DO 22% kalkulator kosztował 37,45 zł
jaka jest jego cena po podwyżce .
29 paź 14:25
aska: √11+ √3 : √11+√3
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
(√11+√3 )2(√11−√3) 2
d) doprowadzić wyrażenie do prostszej postaci
e) oblicz wartość wyrażenia 56,(12)+45,(3)
f ) podatek VAT na kalkulatory szkolne podniesiono z 7% DO 22% kalkulator kosztował 37,45 zł
jaka jest jego cena po podwyżce .
29 paź 14:28
aska: 1 4 1 4
[ 9− − ( 3√3) − ] * [ 9 − + (3√3) − ] ( zadanie a )
4 3 4 3
OBLICZYĆ
log 03,−log 05 − log 15 = ( zadanie b)
0,2 0,2 0,2
ZADANIE 2
29 paź 14:44
aska: ZADANIE 3
w PROSTOKONTNYM UKLADZIE WSPOLRZEDNYCH XOY PRZEDSTAW GRAFICZNIE ZBIOR C=A ∩ B , GDZIE
A = {(x,y) : x∊ R ⋀γ∊ R ⋀\2−x\≤3}
B={(x,y):x∊ R⋀y ∊ R ⋀2x + y − 2 ≤ 0 }
29 paź 14:53
aska: zadanie 4
2x dla
x∊(−∞;−1)
a ) Narysuj wykres funkcji ∫ opisanej układem ∫ (x) = 2 dla x∊ (−1;1)
− 2x dla
z∊ (1;+∞)
d) Na podstawie jej wykresu odczytaj rozwiązanie nierówności ∫ (x) < 1
e) omów jej własność
29 paź 15:10
aska: zadanie 6 2
m x + y = 1
Danuy jest uklad rownan o niewiadomych xi y x + y =m
a ) Rozwiąż ten układ dla m = 2
b) przeprowadź dyskusje rozwiązania ze względu na parametr m
29 paź 15:14