wiedzac ze
kaja: | | 1 | | 1 | |
wiedzac ze, P(A')= |
| , P(A∩B)= |
| , P(A∪B)=23 WYZNACZ
|
| | 3 | | 4 | |
a) P(B')
b) P(A∩B')
c) P(B\A)
prosze o pomoc.
29 paź 14:17
sushi_ gg6397228:
ile wynosi P(A)=...
a) ze wzoru na sume prawdopodobienstw, wyliczysz P(B)
trzba zrobic rysunek dwoch kóleczek, co sie przecinaja i wpsiac poszczegolne lcizby w
poszczegolne kawalki
wtedy latwo sie odczyta ile wynosi b) i c)
29 paź 14:29
kaja: | | 5 | |
wyniki wyszły mi takie poki co: a) 1 b) |
| dobrze
|
| | 12 | |
29 paź 14:38
sushi_ gg6397228:
zapisz obliczenia + rysunek ze zbiorami
29 paź 15:00