Dane są zbiory
kora: Dane są zbiory: A={(x;y):x∈Ry∈Ry≥-x2+1} oraz B={(x;y):x∈Ry∈Ry≥-x-1}. Wyznacz
graficznie zbiór A-B
14 mar 12:07
kora: Dane są zbiory A={(x;y):x∈R i y∈R i y≥-x2+1} oraz B={(x;y):x∈R i y∈R i y≥-x-1}. Wyznacz
graficznie zbiór A-B
14 mar 12:40
ka:
14 mar 13:38
Eta:
Witam!
zb.A : narysuj wykres y = - x
2 +1 ( potrafisz?... to parabola!
zamaluj tę część płaszczyzny nad tą parabolą wraz z nią
zb.B: narysuj wykres: y = - x - 1 ( to prosta)
podobnie zamaluj tę część płaszczyzny nad tą prostą i wraz z tą prostą
Uwaga: obydwa wykresy w tym samym układzie współrzednych!
jako rozwiązanie
czyli A - B zakreskuj te elementy , które należą;
do zb. A
i nie należą do zb. B
i to będzie ta różnica!
dasz radę ! Powodzenia!
14 mar 17:01