zadania
Sylwia: Przyprostokątne trójkąta prostokątnego mają długości 8√3 i 2√3. Długośc
przeciwprostokątnej tego trójąta można przedstawic w postaci a√b. Podaj wartości a i b.
Zacinam się w momencie kiedy z pitagorasa wychodzi mi, że c2= 1003
29 paź 12:11
am: | | 10 | |
c=√100/√3=10/√3=10√3/3= |
| √3 |
| | 3 | |
a=?
b=?
29 paź 12:13
29 paź 12:13
Sylwia: jak biorę sprawdź, to podaje, mi, ze wynik błędny(robie zad. w internecie), a wynikow nie ma
więc nie moge nawet sprawdzic jaki jest.
29 paź 12:16
Sylwia: a nie, przepraszam, źle wpisałam
29 paź 12:17
am: | | 100 | |
Czy dobrze wyliczyłaś przeciwprostokątną ? Moje rozw jest od momentu c2= |
| może źle |
| | 3 | |
wyliczyłaś ?!
29 paź 12:18
am: wieć ok
29 paź 12:18