matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Piotras:
witam, pomóżcie, mam takie zadanie: 10cos
2
α=1 muszę obliczyć cos i sin.
29 paź 10:26
Eta:
1
√
10
√
10
cos
2
α=
=> cosα=
v cosα= −
10
10
10
sin
2
α= 1−cos
2
α
1
sin
2
α= 1−
10
9
3
√
10
3
√
10
sin
2
α=
=> sinα=
v sinα= −
10
10
10
29 paź 11:14