planimetria
+/-: przekątna czworokąta ma długość 12, i dzieli go na dwa trójkąty, z których jeden z nich ma
obwód 21 a drugi 24. Jaki obwód ma czworokąt
29 paź 02:09
+/-: dobra nie ważne już zrobiłem
29 paź 02:11
Amelka:
10 lut 15:12
Jolanta:

Nie najlepiej mi idzie rysowanie Przekątna ma długość 12 i jest bokiem każdego z trójkątów
Jeżeli odejmiemy ja od obwodu trójkątów to otrzyma mamy boki czworokataaaaąH by kataaaaąH by
10 lut 22:49
Jolanta: Obw.czworokata=(21−12)+(24−12)=9+12=21
10 lut 22:55