matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
+/-:
przekątne rombu mają 12 i 12
√
3
. kąty tego rąbu mają miary
zrobiłem rysunek patrze patrze i nie widze co dalej ... pomoże ktoś?
29 paź 00:22
olek:
przekątne są prostopadłe i dzielą się na połowy, dzielą też kąty rombu na połowy
6
tgα=
=
√
3
/3 α=30
o
6
√
3
kąt rombu=2*30
o
29 paź 00:33