DO JAKUBA i pozostałych FORUMOWICZÓW !!!!!!!!!!!!!!!!!!
www.korki24h.pl: Posłuchajcie moi Drodzy

Nie rozumiem, dlaczego podejrzewacie mnie o podkładanie "fałszywych zadań". Nie mam z tym
nic wspólnego. Jestem pedagogiem z wykształcenia i z doświadczenia. Nie ma we mnie
złośliwości i zaciętości. Jestem pozytywnie nastawiony do ludzi, a zwłaszcza do
młodzieży.
Przeglądałem Wasze forum w celach czysto naukowych, odzywałem się tylko wtedy, gdy
podpowiedzi były błędne lub w ogóle ich nie było. Reklamę zamieściłem tylko dlatego, że
nie jest to u Was zabronione, każdy może pisać i może pisać, co chce. Nie ma żadnej
rejestracji ani regulaminu ! Bazujecie tylko na uczciwości, a to jest bardzo zawodne. Ja
nie zrobiłem nic wbrew zasadom. A za pomoc odwdzięczyliście mi się oszczerstwami. Od 13
marca nie odezwałem się ani słowem na Waszym Forum, choć chwilami je przeglądałem i
niestety nadal zamieszczacie gotowce, ale to już nie moja sprawa.
Wspomniany przez Was "Magda Z", to nie ja. Niestety, ale przy takim działaniu forum można
przewidzieć takie przypadki. Może ktoś stwierdził, że jednak mam rację.
Życzę owocnej pracy, ja zajmę się swoimi sprawami i rozwijaniem mojej strony. Od czasu do
czasu do Was zajrzę, ale pod nickiem "www.korki24h.pl".
A do wszystkich złośliwców zwracam się z apelem zaprzestania wykorzystywania forum tego,
czy innego do celów żartobliwych, przecież mamy pomagać w matematyce, która jest Królową
nauk

Profesorek
14 mar 09:15
wjmm: Nie rozumiem co za problem zrobić system logowania, tak jak na każdym normalnym forum
14 mar 11:27
b.: Dodam od siebie, że cieszę się, że ,,bazujemy tylko na uczciwości'', i jak na razie nie
jest to aż takie zawodne...
To, że nie ma tu spisanych żadnych zasad ani regulaminu, nie oznacza, że żadnych zasad
nie ma. Np. prawo autorskie obowiązuje niezależnie od tego, czy się o tym przypomni na
stronie (w regulaminie itp.), czy nie.
To, że nie ma tutaj rejestracji uważam akurat za zaletę. Dzięki temu można szybciej wejść
na forum i łatwiej zmienić nick, jeśli się ma na to ochotę. Ktoś, kto chce otrzymać
jednorazową pomoc, niekoniecznie musi się chcieć rejestrować. A myślenie, że rejestracja
na forum może zabezpieczyć przed złośliwymi lub nieuczciwymi użyszkodnikami to naiwność
-- dla złośliwca zarejestrować się to żaden problem... Pewnie gdyby nie problem spamu
(rozsiewanego przez roboty), konieczność rejestracji na forach nie byłaby taka
powszechna.
Jeśli chodzi o reklamowanie własnej strony na cudzym forum dotyczącym tego samego tematu
-- ok, może to nie jest niezgodne z zasadami, ale w wersji początkowej (,,rozwiąże to
zadanie na korki24*'') było po prostu w złym stylu. I tylko tyle.
Nawiasem mówiąc, zrobienie czegoś takiego (np. napisanie ,,rozwiążę to zadanie na swojej
stronie, bo mi się tak bardziej podoba...'') nie jest również zabronione na Twoim forum.
P.S. Namawiałem Jakuba do zrobienia częściowej rejestracji -- kto chce, rejestruje się i
ma swój nick na wyłączność, a kto nie chce, używa forum jak do tej pory. Oczywiście
również po rejestracji można by, gdyby się chciało, używać forum pod niezarejestrowanym
nickiem.
Ale ja sam mam za małą siłę przebicia
14 mar 11:57
Jakub: Witam!
Nie ma co się obrażać korki24h to były tylko takie niewinne żarty. Myślę że jak będziesz
dużo na tym forum pomagać to wyrobisz sobie z czasem reputacje i nikt nie będzie Ciebie
podejrzewał o podkładanie fałszywych zadań. Problem z forami (nawet z tymi na których
trzeba się rejestrować) jest taki, że użytkownicy są anonimowi. Trzeba sobie wyrobić
markę, swoją osobowość w tym wirtualnym świecie. Jak napisze Eta, Basia, Bogdan, Mickej,
b. czy inni to wiadomo czego można się po nich spodziewać. Napisali już dziesiątki
postów i wiadomo mniej więcej z kim ma się do czynienia. Jeśli chodzi o Ciebie to nie
wiadomo. W dodatku zaczęłaś dość nieszczęśliwie od odciągania na siłę użytkowników na
swoją stronę. Tak więc zachęcam do aktywnego pomagania.
Jeśli chodzi o brak regulaminu to na razie nie widzę powodów aby go tworzyć. Ja to widzę
tak. Jak się spotyka grupa osób w rzeczywistym świecie, to nikt nie chce spisywać
regulaminu, bo każdy mniej więcej wie co mu wolno a czego nie. Myślę, że na tym forum
może być podobnie.
Pozdrawiam wszystkich aktywistów forumowych
14 mar 15:13
Basia: Witam !
W każdej szkole, od podstwowej począwszy, a na studiach doktoranckich skończywszy,
są przerwy w czasie których dzieciaki na ogół wrzeszczą, a dorośli piją kawę lub herbatkę
i..... żartują. Nie widzę powodu, żeby w tej wirtualnej szkole było inaczej. Poczucie
humoru to najlepsze lekarstwo na całe zło tego świata i nie zamierzamy z niego
zrezygnować. Jakub chyba nie będzie miał nic przeciwko temu.
Poza tym sądzę, że to forum jest tak lubiane i popularne także dlatego, że oprócz
poważnego traktowania każdego problemu potrafimy sobie "na luzie" pogadać i pożartować.
Nawiasem mówiąc przypominam sobie wiele wykładów i egzaminów, na których matematycy tej
miary co profesor Kazimierz Urbanik, profesor Andrzej Hulanicki i wielu innych żartowali
sobie razem ze studentami. Nie stali się z tego powodu, jak sądzę, mniej świetnymi
matematykami.
To może i nam poczucie humoru nie zaszkodzi

!
(z zachowaniem wszystkich proporcji rzecz jasna).
14 mar 18:32
cometa:
Z humorem belfrowałam przez ponad 30 lat

!
I za to właśnie kochała mnie młodzież ( nie przechwalając się

Matematyka wtedy staje się przyjemna ... do polubienia
i do zrozumienia!
15 mar 01:21
yupi:
19 mar 00:49
Basia: yupi alias
Mickej (jak sadzę) nie strasz ludzi. Myślałam, ze znów awantura.
19 mar 00:52