matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
karola:
Udowodnij tożsamość trygonometryczną:
cos
3
alfa−cosalfa
=tgalfa
sin
3
alfa−sinalfa
28 paź 20:29
nieokiełznany:
cosα(cos
2
α − 1)
cosα(−sin
2
α)
− sinα
L=
=
=
=
sinα(sin
2
α − 1)
sinα (−cos
2
α)
−cosα
sinα
= tgα = P
cosα
L=P
28 paź 20:44