uzasadnij
matusz: uzasadnij ze:
1/4 < 220 *(3,1)22 <1/4 *(4/3)22
−−−−−−−−−−−−−
622
28 paź 18:11
Basia:
wykorzystaj trzy rzeczy:
3 < 3,1
3,1 < 4
6 = 3*2
z pierwszego:
| 220*(3,1)22 | | 220*322 | | 1 | | 1 | |
| > |
| = |
| = |
| |
| 622 | | 222*322 | | 22 | | 4 | |
drugie podobnie
28 paź 18:16
matusz: bylbym wdzieczny gdybys druga czesc tez mogla rozpisac, slaby w tego typu zadaniach jestem
28 paź 18:29
Basia:
a maturę też mam potem zdać za Ciebie ?
| 220*(3,1)22 | | 220*422 | |
| < |
| = |
| 622 | | 222*322 | |
| 220 | | 422 | |
| * |
| = ...... dokończ |
| 222 | | 322 | |
28 paź 18:33
matusz: dzieki
28 paź 18:37