matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany
Anika:
Oblicz wartość parametrów p i q wielomianu w(x)=(x−p)
2
+q, który osiąga wartość najmniejszą równą 6 dla argumentu −4.
28 paź 15:12
Eta:
W(−4, 6) i W( p,q) => p=.... q=.....
28 paź 16:12
Anika:
Dziękuję.
28 paź 16:21