matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
TWIERDZENIE TALESA
mimi:
W trójkącie ABC odcinek DE jest równoległy do BC. a) Oblicz x b) Oblicz BC , jeżeli DE = 12. Wynik zaokrąglij do całości. Dziękuję
28 paź 12:04
pajak625:
musisz rozwiązać takie równania
14
14+x
=
x+3
x+3+2
=
12
BC
29 paź 12:44