matematykaszkolna.pl
układ Karola: Rozwiązaniem pewnego układu nierówności liniowych jest trójkąt ABC o wierzchołkach A=(-4,1) B=(1,6) C=(4,-3). Wyznacz ten układ...Proszę o jakąś podpowiedź bo w ogóle nie wiem o co caman emotikonka
13 mar 21:59
cometa: Napisz równania prostych: AB: BC: AC: potrafisz? i to będzie układ tych trzech prostych powodzenia! Możesz napisać jakie masz te proste? sprawdzimy! Możesz też sama to sprawdzić: bo współrzedne tych punktów musza spełniać wszystkie trzy równania!
13 mar 22:03
Basia: sorry Eto, ale nie tylko nie muszą ale i nie mogą, bo są niewspółliniowe skoro wyzanaczają trójkat)
13 mar 22:17
Basia: to po prostu ma być układ nierówności y < prawa strona równania pr.AB y > prawa strona równania pr.AC y < prawa strona równania pr.BC
13 mar 22:22
mEta: Słuszna uwaga Basiuemotikonka! parami sie przecinająemotikonka nie wiem jak tak mogłam napisaćemotikonka ( wstyd wielki, ale to tylko przez to ,ze zadanie łatwe emotikonka Idę zrobić sobie kisiel emotikonka
13 mar 22:32
mEta: w dodatku nie przeczytałam ,że nierównośći emotikonka ej ...... idę chyba spać emotikonka
13 mar 22:34
Basia: Daj spokój, żaden wstyd. Wszyscy się czasem głupio mylimy, szczególnie po kilku gpdzinach przy komputerze. Ważne, że umiemy się "elegancko" i bez dąsów poprawić jesli trzeba. Jaki kisiel ? Też bym zjadła, ale mam tylko budyń ! To może budyń ?
13 mar 22:36