układ
Karola: Rozwiązaniem pewnego układu nierówności liniowych jest trójkąt ABC o wierzchołkach
A=(-4,1) B=(1,6) C=(4,-3). Wyznacz ten układ...Proszę o jakąś podpowiedź bo w ogóle nie
wiem o co caman
13 mar 21:59
cometa:
Napisz równania prostych:
AB: BC: AC:
potrafisz?
i to będzie układ tych trzech prostych
powodzenia!
Możesz napisać jakie masz te proste? sprawdzimy!
Możesz też sama to sprawdzić:
bo współrzedne tych punktów musza spełniać wszystkie trzy równania!
13 mar 22:03
Basia: sorry Eto, ale nie tylko nie muszą ale i
nie mogą, bo są niewspółliniowe
skoro wyzanaczają trójkat)
13 mar 22:17
Basia:
to po prostu ma być układ nierówności
y < prawa strona równania pr.AB
y > prawa strona równania pr.AC
y < prawa strona równania pr.BC
13 mar 22:22
13 mar 22:32
mEta:
w dodatku nie przeczytałam ,że nierównośći

ej ...... idę chyba spać
13 mar 22:34
Basia: Daj spokój, żaden wstyd. Wszyscy się czasem głupio mylimy, szczególnie po kilku gpdzinach
przy komputerze. Ważne, że umiemy się "elegancko" i bez dąsów poprawić jesli trzeba.
Jaki kisiel ? Też bym zjadła, ale mam tylko budyń ! To może budyń ?
13 mar 22:36