matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartość wyrażenia
lena12:
2
3
:2
2
−4*2
−
4
16*2
−
3
−2
−
2
28 paź 09:35
lena12:
pomocy
28 paź 10:32
hejhej:
(2
3
)
=2
2
2
1
2
(−4)
=
16
1
2
−3
=
8
1
2
−2
=
4
28 paź 11:08
hejhej:
pomoglo?
28 paź 11:08
sushi_ gg6397228:
https://matematykaszkolna.pl/forum/107602.html
2
3
przeciez to jest to samo 2
3
: 2
2
=
2
2
28 paź 13:13