matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logika, prawa logiczne
xyz:
Napisz zdania równoważne do podanych zdań (zastosuj prawa logiczne) e) ∼[(2
2
=4 ⋀
√
3
=3) ⇒ (2
4
=5 ∨ 3
2
=9)]
27 paź 20:48
agata:
(p⇒q)⇔(∼p⋁q) ∼(p⇒q)⇔(p⋀∼q) p:2
2
=4⋀p3=3 q:2
4
=5⋁3
2
=9 ∼q:2
4
≠5⋀3
2
≠9
27 paź 21:04