Wartość bezwzględna?
chenciag: Oblicz i wyjaśnij
Jeżeli |x|≤3, to
A) x∊<−3:3>
B) x∊(−3:3)
C) x∊(−∞;−3)∪(3;+∞)
D) x∊(−∞;−3>∪<3:+∞)
27 paź 20:47
ICSP: można strzelać
27 paź 20:59
krystek: I ciekawe jak strzeli!?
27 paź 21:02
ICSP: też mnie to ciekawi
krystku zajrzysz do mojego postu?
27 paź 21:03
chenciag: Panowie/Panie, ja tego nie umiem i proszę po prostu o wyjaśnienie.
27 paź 21:03
27 paź 21:04
krystek: IxI=a⇔x=a lubx=−a
IxI≤a ⇔ x≥−a i x ≤a
IxI≥a ⇔ x≤ −a lub x≥ a. I teraz pomyśl.
27 paź 21:22
ManFanUtd: Hmm też jestem ciekaw

Ja to naprawdę zaczynam się bać o to że mature podstawę piszą wszyscy,
a takie zadania robi się w pamięci

27 paź 21:27