nierównoścci
zanudzona: rozwiąż nierówności
A) (−x+1)(x2−4)≥0
B) x2−3x−10<0
C) (x−3)(x2−8x+16)≤0
D) 2x7−3x6−2x5>0
27 paź 20:39
ManFanUtd: a.) x≥1 V x≥2 V x≤−2
b.) x∊(−2;5)
reszta jak wróce z papierosa
27 paź 20:42
zanudzona: a to są tylko odpowiedzi?
27 paź 20:51
ICSP: jakie zadanie takie rozwiązanie
27 paź 20:53
ManFanUtd: Coś takiego robi sie w pamięci

a na pewnoe te 2 pierwsze
27 paź 21:22
ManFanUtd: c.) x∊<3;4>
Sprawdź ktoś, mogłem se pomylić

27 paź 21:24
agata:

a ) −(x−1)(x−2)(x+2)≥0
x=1 lub x=2 lub x=−2
x∊(−
∞,−2>∪<1,2>
27 paź 21:34
agata:

a ) −(x−1)(x−2)(x+2)≥0
x=1 lub x=2 lub x=−2
x∊(−
∞,−2>∪<1,2>
27 paź 21:34
ManFanUtd: Agata, możesz powiedzieć czemu w pkt a, zaczęłaś ramiona od dołu;>?
27 paź 21:37
anmario:
zanudzona: a to są tylko odpowiedzi?
Nie chcemy zanudzać Cię jeszcze bardziej szczegółowymi rozwiązaniami
27 paź 21:40
agata: Gdybyś wymnożył to przy x w najwyższej potędze jest "− ". a nie +
27 paź 21:40
ManFanUtd: Ale po twoim zapisie pod rysunkiem też wskazuje że ramiona od góry lecą
27 paź 21:42
agata: C (x−3)(x−4)2≤0
x=3, x=4 →pierwiastek dwukrotny.
Odp. x∊(−∞,3>∪{4}.
27 paź 21:59
ManFanUtd: do C to ramiona ku górze lecz <3;4> jakbys miała ≥0 wtedy od −∞ leci
27 paź 22:01
ICSP: W C czwórka jest pierwiastkiem dwukrotnym.
27 paź 22:04
ManFanUtd: Podaj odpowiedzi do A i C

jakbyś mógł
27 paź 22:05
ICSP: (x−3)(x−4)2 ≤ 0 ⇔ x ∊ (−∞;3> suma {4}
27 paź 22:05
ManFanUtd: Czyli moja wtopa

?ehh sory Agatko
27 paź 22:06
ICSP: A)
x ∊ (−∞;−2> suma <1;2>
27 paź 22:06
agata: Narysowałam rysunek, ale niestety nie mogłam wysłać. Zaczynam rysować węża od góry z prawej
strony kierując się do 4. W 4 odbijam do góry i znowu kieruję się do 3 i w dół.
27 paź 22:07
ManFanUtd: Już wiem o co chodzi, dwukrotny czyli odbija się wężyk w tą samą strone co przyleciał

27 paź 22:08
ManFanUtd: Zwracam honor
27 paź 22:08
zanudzona: co ja mam wkońcu przepisać


bo to na zadanie
27 paź 22:12
agata: a) masz rozwiązane, c też tylko bez rysunku.B podana sama odpowiedź .
W d) przy zerze taki znak: >
27 paź 22:19
aga : dzięki
27 paź 22:22